Frakt & Retur

Fraktpolicy

Vi erbjuder snabb frakt till hela världen. Välkommen att samla den här webbplatsen och berätta för dina vänner och familj, lycklig shopping!

1. När du gör en beställning kommer du att få ett bekräftelsemeddelande omedelbart. Om du inte får bekräftelsemailen, kontakta oss omedelbart.

2. Bekräfta din leveransadress innan du betalar, du är bäst att lämna telefonnummer för kontakt. Vänligen ange en giltig e-postadress och kolla e-postmeddelanden efter att du har köpt för uppdaterad information.

3. Föremål skickas vanligtvis ut inom 12-24 timmar efter det att betalningen har verifierats (lördag och söndag och de flesta nationella helgdagar uteslutna).

4. Vi använder vanligtvis DHL, EMS, UPS eller FedEx för att leverera dina artiklar, direkt till din dörr, se till att du är hemma när paketet kom till din dörr.

5. När vi skickat ditt paket skickar vi dig spårningsnummer när det är tillgängligt. Paketövergångstid tar vanligtvis 5 till 10 arbetsdagar, beroende på destination, semester och faktorer utanför Postens kontroll. Om det är lite försening, vänligen ha mer tålamod. Tack så mycket för att du stöttade oss.

Utbytespolicy

1. Vi tillåter endast en fullständig återbetalning för objekt som har problem orsakade av oss.

2. Vi kommer att acceptera utbyten för fel storlek eller färg inom 10 dagar efter det ursprungliga beställningsdatumet. Kontakta oss med ditt beställnings-ID och beställningsinformation som hjälper dig. Feedback nu!

3. Du måste kontakta oss innan du skickar tillbaka varorna, vi kommer att ange rätt returadress. Alla artiklar som skickas tillbaka till oss måste vara i sitt ursprungliga skick i. e. inte sliten, förändrad eller tvättad, med alla taggar bifogade. Slitna eller smutsiga föremål kommer tillbaka till dig.

4. Vi täcker inte fraktkostnaderna för utbyten, du kommer att vara ansvarig för returporto och för fraktporto för frakt av de utbytta artiklarna tillbaka till dig. Vi rekommenderar att du lägger till spårning och försäkring när du skickar objekt till oss för ditt eget skydd, eftersom vi inte kan ansvara för förlorade transporter. Frakt- och hanteringsavgifter återbetalas inte.

5. Vänligen maila oss spårningsnummer när du skickar tillbaka paketet.

Återbetalningspolicy

1. Vi tillåter endast returen för artiklar som har problem orsakade av oss, hoppas din vänliga förståelse.

2. Du kan returnera dina produkter för full återbetalning (minus portokostnader) om de är oöppnade och i ett säljbart skick till adressen nedan.

3. Skicka ett e-postmeddelande till oss med returadress innan du skickar tillbaka varorna och meddela oss vilka produkter du kommer att returnera. Se till att produkterna förpackas säkert och säkert. Vi kan inte ta ansvar för varor som går vilse eller skadas under returprocessen. Vi begär därför att du ber om ett postcertifikat när du returnerar produkter per post. När vi har mottagit artiklarna kommer en återbetalning att agera inom 14 dagar.

4. Varor måste returneras inom sju dagar efter mottagningsdatum-oövänt och innehålla alla originalförpackningar och etiketter. Vi kommer att kreditera din ursprungliga betalningsmetod, exklusive 20% återföring / bearbetningsavgift, hanteringsavgift och fraktkostnad från oss återbetalas inte. Alla fraktkostnader i samband med retur av varor är konsumentens ansvar.